Doe mee!

Home > Kinderenzorgen > Doe mee!

< Leuke dingen doen! >

 

Wij organiseren verschillende activiteiten speciaal voor jmz'ers. Zo gaan we bijvoorbeeld lasergamen, actionpainten, een rondleiding bij Twente/Heracles doen, koken of bowlen. Van alles dus wat leuk en ook nog eens heel gezellig is. Bovendien ontmoet je ook nog andere jmz'ers en de consulenten JMZ! Ga gezellig een keertje mee! In de agenda vind je onze komende activiteiten. 
> naar agenda

< Cursussen >

Brussencursus
Kinderen van 9 tot 12 jaar met een bijzondere broer of zus met bijvoorbeeld een beperking, ziekte, autisme of ADHD kunnen mee doen met onze brussencursus! In onze cursus krijgen jullie informatie over de beperking/ziekte, tips over hoe je met je broer/zus om kunt gaan en worden ervaringen uitgewisseld met andere brussen. Dit alles door veel actief bezig te zijn en ook belangrijk; genoeg ruimte voor gezelligheid. Een echte aanrader voor kinderen, die het soms best eens lastig vinden om een bijzondere broer of zus te hebben!

> meer info

Kiva-cursus

Wij horen vaak van ex-deelnemers van de brussencursus hoe fijn zij deze vonden, omdat we ook graag een soortgelijke cursus willen bieden aan kinderen, die een vader of moeder hebben met een langdurige zieke, beperking of psychische problemen, gaan we nu ook een ‘kind van..’ cursus ontwikkelen. In deze cursus voor jmz'ers van 9-12 jaar kun je andere jonge mantelzorgers met een bijzondere papa/mama ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Je krijg uitleg over de ziekte/beperking en ook hoe je om kunt gaan met allerlei dingen waar je mee te maken krijgt als jonge mantelzorger. We gaan kijken naar wie jij bent en waar je goed in bent. We doen dit uiteraard met veel spelletjes en gaan lekker creatief aan de slag. Als de cursus klaar is, laten we jullie dat z.s.m. weten! Wil je nu al wat meer weten over deze cursus, neem dan gerust alvast contact met ons op.

Sammie en de schatkist

Ben jij tussen de 4 en 8 jaar? Doe dan mee met Sammie en de schatkist! Tijdens de Sammie-cursus mag je met Sammie mee op avontuur, waarbij jij je schatkist gaat vullen met dingen die handig zijn als je opgroeit als jonge mantelzorger. We gaan samen verschillende spelletjes en activiteiten doen en ook praten we met elkaar over hoe het thuis gaat. Waar wordt jij boos, blij of verdrietig van? Wat vind je lastig en wat doe je dan? We komen veel te weten over elkaar en je herkent vast een hoop. Aan het eind van de cursus zit je schatkist vol met tips voor thuis. De Sammie-cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten voor de kinderen en één ouderbijeenkomst.

> meer informatie

Samen Spelen, Samen Gamen

Er komt een cursus voor brussen en hun broer of zus met autisme! Deze cursus is ontwikkeld, omdat brussen regelmatig bij ons aangeven, graag handvatten en tips te willen krijgen over hoe het samen spelen met hun broer of zus met autisme beter zou kunnen. Samen met de Klup heeft SIZ Twente daarom deze cursus ontwikkeld.

Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats, om elkaar alvast te leren kennen en zodat we weten wat je graag wilt leren in de cursus. Tijdens de cursus gaan we allerlei games spelen, waarin verschillende oefeningen zitten verwerkt.

De oefeningen tijdens de cursus gaan over; alleen spelen, spelen met de ander zonder te helpen of juist wel te helpen, spelen tegen elkaar (winnen/verliezen) en samen werken. Dit alles doen we in 5 bijeenkomsten die op maandagmiddag zullen plaatsvinden. Ook is er in de avonduren een bijeenkomst voor ouders, om ook hen te vertellen wat we allemaal aan het doen zijn.

We zullen gebruik maken van de mogelijkheden van het FUN IE FIT, en gaan er zoals jullie van ons gewend zijn, weer een gezellige cursus van maken! De cursus is bedoeld voor setjes broers en zussen  tussen de 7 en 12 jaar, waarvan één van de twee een vorm van autisme heeft.

De cursus is voor kinderen uit de volgende gemeentes; Almelo, Hengelo, Enschede, Tubbergen, Dinkelland, Borne, Haaksbergen, of van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Hellendoorn.

Opgeven kan via: s.tewinkel@siztwente.nl / 06-38594375 of ellen@deklup.nl / 06-12960389


> lees meer

< Praten met ons >

 

Zorgen voor of je zorgen maken over iemand in je gezin is soms best lastig, daarom kan het fijn zijn om eens met iemand te kletsen en advies of info te vragen. Daarvoor zijn wij er ook, dus... Je weet ons te vinden he!

​> mail ons 

 

< Op zoek naar een maatje? >

 

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject, waarin jonge vrijwilligers en stagiaires, die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, maatje worden van jonge mantelzorgers. Vaak gaat veel aandacht en zorg uit naar het zieke of beperkte gezinslid, dat kan wel eens lastig zijn. Een ervaringsmaatje weet als geen ander hoe dat is en is er speciaal voor jou. Een ervaringsmaatje kan lekker kletsen, met je meedenken, je helpen met allerlei dingen en is ook gewoon nog eens heel gezellig ook.

 > naar Ervaringsmaatjes


 

Activiteiten:  

Schmink & Circus       4-12 jr 
 

Cursussen:
Sammie en de schatkist; 4-8 jaar
Kind van cursus; 9-12 & 12-16 jaar
Brussencursus; 9-12 & 12-16 jaar

Samen Gamen; 7-12 jaar 

  • SIZ Twente Instagram
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic
  • Wix Twitter page

©2019 Stichting Informele Zorg Twente        Disclaimer  |  Sitemap  |  Privacy       

naar ANBI

   Stichting Informele Zorg Twente
   Deldenerstraat 22

   7551 AG Hengelo

   P. Postbus 1117
, 7550 BC Hengelo

   T. 085-7731720 of mobiele nummers
   E. jongemantelzorgers@siztwente.nl

   KvK te Enschede S-41028352

naar Mezzo
naar JMZ-Pro
naar Nationale Zorgvernieuwingsprijs
naar siztwente.nl